Esquerra Republicana i els comuns acosten posicions. O almenys hi ha qui ho intenta. El Confidencial publica aquest diumenge que, poques hores després de la manifestació contra el terrorisme, Oriol Junqueras, Pablo Iglesias i Xavier Domènech van mantenir un sopar discret. El mestre de cerimònies va ser l'empresari Jaume Roures, president del grup Mediapro. Segons aquest diari, la intenció seria treballar en una eventual aliança després d'un eventual "divorci" entre els republicans i el PDeCAT.

El sopar va tenir lloc a la casa de Roures a Barcelona cap a dos quarts de deu de la nit, on van arribar-hi per separat. Primer van arribar Pablo Iglesias i Xavier Domènech, escortats per diverses persones en una furgoneta negra amb els vidres tintats. Vint minuts més tard va arribar Oriol Junqueras, acompanyat de quatre mossos de paisà.

iglesias y domench

Segons El Confidencial, "la predisposició d'ERC a trencar llaços amb el PDECAT és proporcional a les ànsies de Catalunya en Comú d'arribar a la Generalitat per a 'obrir un procés constituent'". El diari sosté que l'escenari en què treballarien és el d'unes eleccions constituents (no plebiscitàries), en què "ERC recuperaria les seves banderes de l'esquerra sense perdre el caire independentista".

No obstant això, no ha transcendit res sobre el contingut de les converses que van tenir Junqueras, Iglesias i Domènech durant el sopar a casa de Jaume Roures.