El vicepresident Oriol Junqueras ha enviat una carta des de la presó al director d'El Nacional, José Antich, on reflexiona sobre la vida i la política, i el que significa el compromís amb la societat des dels valors del cristianisme. "No podran empresonar el nostre amor", assenyala en la missiva en referència als fills i al conjunt de la societat. Es titula Una carta d'amor. El text és el següent:

"Aquesta profundíssima confiança incondicional en la llibertat i la responsabilitat (sempre indestriables) dels éssers humans i, conseqüentment, en la sobirania que resideix en els pobles, només pot fonamentar-se (en la tradició cristiana) en la certesa de l'amor infinit de Déu i (en la versió més humanista de l'anarquisme, el republicanisme, el liberalisme o el socialisme) en l'enamorament cap als éssers humans i cap a la seva llibertat, l'enamorament de la vida en la seva diversitat i la seva plenitud.

Potser per tot plegat (i perquè la cadena de les generacions és allò que millor ens permet intuir la idea de l'eternitat) l'amor més intens i incondicional de les nostres vides és l'amor pels nostres fills. I és per ells i per allò que ells representen que assumim amb orgull els majors compromisos. Perquè, des d'aquesta perspectiva, amor, dignitat i llibertat són sinònims de Vida.

I, almenys en aquest sentit, som invencibles, perquè, encara que ens empresonin a alguns de nosaltres, no podran empresonar el nostre Amor. I, precisament per això, us estimo tant!", diu a la societat catalana.

carta