El debat sobre el full de ruta i sobre el referèndum unilateral d'independència (RUI) que s'està atiant des de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no agrada gens ni mica al candidat de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, que ha confessat que cada vegada entén menys l'ANC.

“El problema que s’ha de resoldre es diu CUP o aquella part de la CUP que pren decisions incomprensibles, que està fallant. -ha diagnosticat Homs-. El que no farem és pagar tots pels despropòsits d’una petita minoria del món independentista. Em semblaria un error enorme”.

"Cada vegada entenc menys l'ANC. Per mi el full de ruta continua vigent", ha conclòs, a més d'insistir que no ha descartat un RUI però que és imprescindible que qualsevol declaració d'independència compti amb una "font de legitimació democràtica".

Homs ha fet aquestes declaracions durant l’habitual roda de premsa dels candidats a l’agència Efe on s’ha referit al debat a quatre que se celebrarà aquest vespre en el qua, assegura, Catalunya tot i ser un dels temes fonamentals a l’Estat queda exclosa. A parer del candidat, “aquest debat és la viva expressió del que serà una Espanya sense Catalunya". "Hi ha més separadors que independentistes”, ha reblat,