El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, serà l’encarregat de presentar aquest dilluns el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol. Fonts consultades, confirmen que no és casual que Rajoy s’avingui ara a fer de teloner d’Albiol, en un esmorzar informatiu -Foro Nueva Economia- a la capital espanyola.

Des de l’executiva espanyola s’intenta escenificar el suport a Albiol després que corregués el rumor que, tant a Catalunya com a Madrid, es qüestionava el seu lideratge. D’altra banda, l’equip de Rajoy també ha valorat positivament la gestió d’Albiol arran dels fets del 12 d’Octubre a Badalona.

Així li va traslladar Pablo Casado, vicesecretari de comunicació del partit, aquest dimarts en la reunió del comitè executiu a la seu del carrer Urgell. Segons Casado, a la direcció nacional ha agradat molt com Albiol ha llançat una proposta “generosa” per intentar fer fora la CUP de l’alcaldia de Badalona i com el partit ha marcat perfil.

Institucionalment, l’esmorzar a Madrid amb Mariano Rajoy i el missatge de Casado són dos punts importants. Des d’un punt de vista més informal, la qüestió de confiança, el debat de política general i la celebració del 12 d’Octubre han facilitat l’aparició d’Albiol a diversos mitjans de comunicació. Albiol és convidat habitual de 13tv però en aquest últim més també ha estat entrevistat a diversos espais de RTVE i a mitjans estatals com Antena3.

En fòrums estatals, Albiol competeix amb Rivera en allò de “trencar-se la cara” a Catalunya per defensar els drets dels qui “se senten catalans i també espanyols”. A diferència de Rivera, Albiol és el fillol del partit del govern.

Lideratge qüestionat

Aquest abric de l’equip de Rajoy a Albiol dóna aire al polític català després d’uns mesos de perfil baix.  

La impossibilitat de celebrar el congrés del partit a Catalunya -que se supedita a què abans se celebri l’estatal- ha deixat Albiol en una situació d’interinatge permanent; havent tancat en fals el traspàs de poders amb l’encara presidenta, Alícia Sánchez Camacho. Això ha enrarit la dinàmica interna del partit que també acusa les aspiracions d’alguns dels seus integrants a escalar posicions en l’organigrama.

L’equip d’Albiol reconeix que la situació és així però nega que es qüestioni que Albiol sigui el proper president del PP a Catalunya.