La Fiscalia belga ha demanat aquest matí en la compareixença que s'ha fet al Palau de Justícia de Brussel·les que extradeixin el president, Carles Puigdemont, i els consellers que l'acompanyen des del 30 d'octubre, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig. 

En un comunicat, el ministeri públic explica que aquest matí "cada part ha pogut explicar el seu punt de vista i, quan ha estat necessari, ha presentar documents. El fiscal de Brussel·les ha demanat al tribunal que executi les ordres d'arrest europees". Això vol dir que manté la petició de l'Estat espanyol que va dictar l'ordre de crida i cerca.

La resolució està en mans del jutge que avui ha dit que la farà pública d'aquí a 10 dies. El 14 de desembre en plena campanya electoral. Això vol dir que en el cas que claudiqui a les peticions de la Fiscalia, començaran els tràmits per portar fins a Madrid Puigdemont, Comín, Serret, Ponsatí i Puig, que amb tota seguretat acabarien a la presó pel risc de fugida i per la possibilitat de reiteració del delicte ja que tots van a les llistes electorals.

En tot cas, les defenses encara poden recórrer la decisió del jutge un cop surti. Fins a dues instàncies, poden recórrer. Això podria allargar el procés d'extradició fins a tres mesos.

Tot i que la Fiscalia de Brussel·les havia advertit que les declaracions es podien allargar durant tot el dia, han declarat tots cinc a la vegada, i finalment només ha durat tres hores. La presència de Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig als tribunals ha coincidit amb la decisió del jutge Llarena de mantenir la presó provisional per al vicepresident Junqueras, el conseller Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.