El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha carregat contra 'La Marató' i s'ha negat a participar-hi tot i que l'havien convidat.

Fachin ha argumentat que La Marató de TV3 és un “rentat de cara”, i ha assegurat que està patrocinada per empreses que evadeixen impostos i contribueixen al frau fiscal.

“Resulta que les administracions, en comptes de perseguir el frau i la elusió fiscal a escala industrial, decideixen muntar una col·lecta ciutadana per pagar la investigació que necessita la societat. Resulta que la col·lecta, retransmesa en directe per la televisió pública catalana, està patrocinada per 3 empreses directament relacionades amb l’elusió i l’evasió fiscal a escala industrial”, ha assegurat Fachin al seu blog personal.


“Aquest és el espai on a hores d’ara un munt de gent (entre ella uns quants diputats del Parlament) atenen les trucades de les persones que volen donar diners per a la investigació (...) Dues empreses que no destaquen precisament pel seu compromís amb el bé comú”, ha declarat Fachín. 

 El diputat de CSPQ ha criticat el conseller de Salut, Toni Comín, per les seves paraules sobre La Marató, quan l'ha definida com un “verkami”: “És una pena acceptar que la investigació mèdica depengui de “verkamis” i col·lectes. Abans tenien com a objectiu lluitar contra el frau i tenien el deure constitucional d’assegurar un “sistema fiscal progressiu”, ha afegit, tot i reconèixer que hi ha gent que participa al programa de bona fe.

El secretari d'Economia del govern, Pere Aragonès, ha replicat les crítiques en dos tuits.