El PP català, en coordinació amb la Moncloa i la seu central del carrer Génova, ha traçat una estratègia de “constant prudència i tranquil·litat” i de “no caure en provocacions” amb la finalitat que el bloc sobiranista “s’esquerdi” davant els esdeveniments que s’acosten.

Segons informa Efe, conscients que els pròxims mesos seran clau en el panorama polític català, el PP es mantindrà al marge i esperarà que sigui el propi bloc sobiranista el que es vagi “esquerdant”. Els populars confien que, pressionats pel calendari -ja que el Govern s’ha fixat com a data límit per la celebració del referèndum el setembre d’aquest any- comencin a aflorar les divisions entre els partits independentistes.

Els populars consideren que les esquerdes s’articularan en base a tres eixos. El primer, la impossibilitat de poder dur a terme el referèndum sense cometre il·legalitats que comportin conseqüències jurídiques, cosa que la formació popular confia que constati les diferències entre PDeCAT, ERC i CUP.

“Ells es dirigeixen cap a un mur, i quan vegin que no podran saltar-lo, començaran a aparèixer les desavinences i a pensar abans en els seus propis interessos davant unes noves eleccions”, constaten les fonts a Efe.

El segon eix d’enfrontament serà, segons els populars, les disputes internes preelectorals. El tercer bloc, es refereix a les conseqüències derivades dels judicis que afecten a CDC, com el del cas Palau de la Música o el cas del 3% , que esquitxen CDC i, com a conseqüència, a Artur Mas i el seu partit, el PDeCAT.

Alguns eixos d’aquesta estratègia ja s’han deixat entreveure. Fa menys d’un mes, el líder del PP català, Xavier García Albiol, va assegurar que, “per molt que alguns desitgin que per l’Avinguda Diagonal entri l’Exèrcit a prendre les institucions, això no passarà, perquè no és necessari”.

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, també es va pronunciar en una línia similar en el ple de la setmana passada: “Davant la seva precipitació i els seus pals de cec, la nostra intel·ligència. Davant la seva provocació, la nostra prudència. No entrarem en cap de les seves escalades dialèctiques ni provocacions".