El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha defensat que no es fixi un mínim de participació en el referèndum de l'1 d'octubre perquè, si es fa, "sempre hi haurà algú que voldrà boicotejar el referèndum". Ho ha dit aquest dijous en una entrevista a la Cadena SER quan li han preguntat pel document intern de l'ANC, en el qual l'entitat aposta per què la independència tiri endavant sigui quina sigui la participació en el referèndum.

Bosch ha afirmat que no fixar un mínim de participació és lògic perquè seria "utilitzar la norma que utilitza tothom", en referència a les recomanacions de la Comissió de Venècia sobre bones pràctiques en la celebració de referèndums.

Sobre una eventual crida dels comuns a participar en el referèndum demanant el vot pel 'no', Bosch ha argumentat que "qualsevol crida a la participació és positiva" i ha reiterat que, per a ell, anar a votar és un exercici de democràcia. També ha rebutjat que sigui una altra entitat la que posi les urnes en el referèndum en lloc del Govern i ha apuntat que una eventual convocatòria "no enganya ningú", perquè JxSí es va presentar a les eleccions amb l'objectiu de proclamar la independència.