El Govern ha constituït un òrgan informal que reuneix de forma periòdica els secretaris generals de les conselleries vinculades amb el referèndum, així com altres alts càrrecs que tenen una responsabilitat directa en el procés. Així ho publica avui l'Ara, que posa damunt la taula que aquest equip s'encarrega de preparar la documentació necessària, valorar els imprevistos i preparar l’endemà del referèndum. 

Aquestes reunions, que es van començar a celebrar a l'octubre, però des del febrer es realitzen amb més freqüència, tenen com a finalitat coordinar les tasques per organitzar la votació. De fet, ja hi hauria un esquema de contractacions que, quan el consell executiu ho autoritzi, les donaran a conèixer. Primer, però, hauran de veure qui n'assumeix la responsabilitat i com ho fan per licitar els contractes.

La llei d'acompanyament aprovada dimecres al ple, podria "actuar com a òrgan de contractació". A més, mitjançant un acord, el Govern podria assumir conjuntament la responsabilitat. De moment, i fins que no estiguin aprovades les lleis de la desconnexió, no parlaran de referèndum i totes s’emmarcaran en unes possibles eleccions.

Ja dimecres sortia publicat al web de licitacions de la Generalitat l'acord marc de "subministrament material electoral amb motiu de la celebració d'eleccions al Parlament", que té per objectiu contractar les empreses que subministraran aquest material.