Pocs minuts després que el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha presentat la nova versió 2.0 del projecte urbanístic de BCN World, la CUP ha advertit que aquest "esperpent" s'haurà de posar de nou sobre la taula, com ja va passar al mes de desembre amb la investidura, per valorar si es dóna suport o no a la qüestió de confiança que el president de la Generalitat afrontarà al setembre. Consideren que el Govern actua com una immobiliària perquè La Caixa, propietària dels terrenys, pugui vendre'ls.

De fet, als cupaires els preocupa que amb aquest projecte hi hagi "indicis" que s'està avançat cap a la República catalana amb un model econòmic de "joc i vici". "Anem a allò fàcil", ha denunciat el diputat de la formació anticapitalista Sergi Saladié, en comptes d'integrar un projecte que s'adapti al model turístic que ha construït la Costa Daurada en els darrers anys.

"És un element més que haurem de tenir en compte a l'hora de valorar la qüestió de confiança", ha advertit el diputat de la formació anticapitalista als passadissos del Parlament. És més, considera que el fenomen de BCN World no és ni tan sols un projecte ferm perquè al darrere no hi ha cap pla de negoci. A més, critica que els partits s'hagin dedicat a vendre unes expectatives, com la dels 20.000 llocs de feina dels quals es parlava el 2012, o els 10.000 que ha anunciat avui Junqueras, que s'han anat esvaint amb els anys. 

El cupaire opina que darrere d'aquest "espectacle" només hi ha l'interès de La Caixa per deslliurar-se d'uns terrenys "tòxics". De fet, denuncia que el Govern actua de "corredor de finques" per ajudar a l'ens privat en la venda d'aquestes 400 hectàrees de terreny.

En aquest sentit, la CUP tem que el Govern pugui executar l'opció de compra que pesa ara mateix sobre aquests terrenys, mitjançant l'Incàsol, amb la idea de vendre després el projecte als operadors interessats, quan encara no hi ha sobre la taula ni un pla de negoci. "Fum fum fum, jugui qui jugui sempre guanya Fainé. No tenim per què pagar-ho amb diners públics", ha asseverat.