Els grups parlamentaris han decidit aquest dimecres donar un termini d'uns deu dies -fins i tot el 31 de març com a màxim- al Govern, el Parlament català i a la Fiscalia perquè enviï al Congrés els diferents documents que han sol·licitat per a la compareixença, el proper 5 d'abril, de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Els grups van acordar aquest dimarts que Fernández Díaz i De Alfonso fossin els primers en comparèixer -el dimecres 5 d'abril a les 16.00 hores- en la comissió d'investigació que està en marxa a la Cambra Baixa sobre la presumpta utilització partidista d'Interior sota el seu mandat.

Ambdós són els protagonistes d'aquella conversa gravada al despatx de ministre que va obrir la polèmica en revelar-se presumptes maniobres policials, mediàtiques i judicials contra formacions de l'oposició.

Però abans els grups han hagut de posar-se d'acord sobre la documentació que consideren necessari que tingui la comissió en el seu poder per poder afrontar aquestes compareixences de Fernández Díaz i De Alfonso, a qui no es descarten que l'oposició torni a citar a la Cambra Baixa més endavant.

Actes del Parlament

Així, el Congrés sol·licitarà al Govern, a la Fiscalia i al diari 'Públic' els enregistraments de les converses que van mantenir l'exministre i l'exdirector de l'Oficina Antifrau catalana al despatx del primer. Igualment, la Cambra demandarà el diari de sessions de la compareixença de De Alfonso en el Parlament.

A més, reclamarà al Ministeri de l'Interior l'informe que Fernández Díaz va encarregar realitzar sobre les mateixes, el protocol d'escombrades telefònic i el registre d'entrades a la seu ministerial, i les diligències preeliminessis de la Fiscalia sobre aquest cas que va acabar amb l'arxiu per part del Tribunal Suprem de la querella presentada per l'antiga Convergència (CDC) contra Fernández Díaz i De Alfonso.

D'altra banda, i a instàncies de Ciutadans, es demanarà el document citat al seu dia per De Alfonso justificant el rastreig de comptes de polítics catalans en altres països per part del Sepblac (Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries).

Així mateix, reclamarà els informes policials realitzats per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) sobre polítics i expressament, a instàncies d'Unidos Podemos, es busca l'anomenat 'Informe PISA' (sigles de Pablo Iglesias Societat Anònima) encarregat per Interior a la cúpula policial que dirigia el comissari Eugenio Pino per investigar el líder de Podemos.