El Centre Wiesenthal, dedicat a documentar víctimes de l'Holocaust, ha protestat davant del govern espanyol per unes declaracions de l'exfiscal Ramiro Grau en les quals aquest apuntava que "Israel i jueus argentins" podrien estar darrere de la mort del fiscal general espanyol, José Manuel Maza, segons ha informat el diari argentí Infobae. 

El Centre ha qualificat les afirmacions de Ramiro Grau, fetes en una entrevista a Alerta Digital, de ser "un exemple extrem d'obsessiu antisemitisme", i ha demanat al govern espanyol que condemni les declaracions i prengui les mesures "per desposseir-lo d'honor i pensió estatal com a preu per a la seva manifestació d'odi".

Shimon Samuels, director de Relacions Internacionals del Centre Wiesenthal, i Ariel Gelblung, representant per a Amèrica Llatina, han expressat també la seva preocupació per les declaracions de Grau durant la seva participació a l'assemblea general del denominat PARLATINO (Parlament Llatinoamericà i del Carib).

El fiscal Maza va morir el 18 de novembre als 66 anys d'edat per una infecció generalitzada, a Buenos Aires, Argentina. Maza estava hospitalitzat en estat greu i era a l'UCI, on rebia tractament als ronyons. No se li va fer autòpsia.