Les diferències ideològiques entre CDC i Esquerra s'han tornat a evidenciar en el torn de votació de les mesures del ple d'emergència social. L'objecte de la discòrdia han estat dues resolucions per demanar la derogació de la reforma laboral. El grup de Junts pel Sí ha donat llibertat de vot als seus diputats en les resolucions sobre aquest aspecte presentades per CSQP i la CUP. Mentre que els diputats de CDC s'han abstingut, els d'Esquerra hi han votat a favor.

Les propostes de resolució, que demanen al Govern que exigeixi a l’Estat que derogui la reforma laboral del 2012 i impulsi les mesures de protecció necessàries per recuperar el nivell de protecció social dels treballadors, s'ha aprovat. No és la primera vegada que la coalició divideix el seu vot. De fet, fa només una setmana els dos grups van votar en sentit contrari una moció que reclamava la retirada del monument franquista de Tortosa.  

Pla de xoc

Junts pel Sí ha aconseguit tirar endavant totes les seves propostes de resolució i que, bàsicament, estan vinculades al pla de xoc social que va acordar amb la CUP. Ara bé, la majoria de les resolucions vinculen el seu compliment a l'aprovació dels pressupostos del 2016. No obstant, inicialment aquesta supeditació era molt més clara en una resolució dels junters sobre dotació pressupostària i gestió de tresoreria que finalment, gràcies amb un acord amb la CUP, ha estat eliminada en l'últim moment. En canvi hi han inclòs la renegociació del deute, una petició cupaire, com a forma de finançament del pla de xoc social.

La CUP ha votat a favor de totes les propostes presentades per JxS exceptuant-ne dues, en les quals s'ha abstingut. La primera, fa referència a la política econòmica i fiscal i demana complementar i accelerar la reconversió de l'Institut Català de Finances en banc públic de desenvolupament. També contempla reduir els impostos sobre les rendes del treball, especialment en els trams més baixos, i impulsar mesures per perseguir el frau fiscal.

La segona abstenció dels cupaires ha estat en el torn de votació de la proposta "Reclamacions a l'Estat espanyol"; que demana, entre altres coses, el compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Val a dir que, en aquest sentit, la CUP hauria fet valer la seva postura de desobediència a l'Estat espanyol.