La manera en què el Govern espanyol està aplicant l'article 155 de la Constitució a Catalunya és desaprovada pel 63 per cent dels catalans (32 sí que l'aproven), i aprovada pel 67 per cent d'espanyols (27 no l'aproven), segons les dades d'una enquesta realitzada per Metroscopia per al diari El País, publicada en la seva edició d'avui diumenge, que indica també que un 69 per cent de catalans contra un 28 per cent i un 76 per cent d'espanyols, contra un 20, considera encertada la decisió de Mariano Rajoy de convocar eleccions a Catalunya el proper 21 de desembre,

La situació a Catalunya "no és tan greu" i es podria arribar a un acord per a un 49 per cent de catalans i sí ho és també per a un 49 per cent, mentre que no ho és per a un 62 per cent d'espanyols i sí per a un 35. La impressió sobre una independència de Catalunya en un futur més o menys proper és negativa per a un 66 per cent de catalans (contra un 28), mentre que a nivell estatal aquest percentatge augmenta has el 83 per cent que no la veuen propera (contra un 13). La gestió que està fent el Govern espanyol no és adequada per a un 69 per cent de catalans (i sí ho és per a un 28), mentre que no ho és a nivell espanuyol per a un 39 per cent d'espanyols (contra un 59 que opinen que sí).

La responsabilitat per la situació a Catalunya és per als catalans del Govern espanyol en un 44 per cent, del Govern català per a un 32 per cent i d'ambdós per a un 18 per cent. A nivell espanyol la responsabilitat és del 25 per cent del Govern espanyol, d'un 55 per cent del Govern català i d'un 18 per cent d'ambdós.

Els percentatges fins a 100 són d'enquestats que no saben o no han volgut respondre en una enquesta de Metroscopia que es va realitzar per a El País entre el 6 i el 8 de novembre últims sobre una mostra de 1.730 entrevistes a Catalunya i la resta de l'Estat.