Aquesta és la transcripció de la carta que un grup de diputats britànics han enviat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a la qual ha tingut accés El Nacional, per demanar que s'aturi el procés judicial contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Benvolgut President,

En la nostra condició de membres del Parlament del Regne Unit, li escrivim per expressar-li la nostra preocupació respecte a la citació de la Sra. Carme Forcadell i Lluís, presidenta del Parlament de Catalunya, a declarar en qualitat d'investigada pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La citació a declarar deriva de la seva decisió de permetre un debat parlamentari sobre la independència de Catalunya. El fet d'iniciar un procés judicial contra la Sra. Forcadell i Lluís merament per haver autoritzat aquest debat, ens sembla un clar incompliment de la llibertat d'expressió, un dret fonamental que està inclòs i protegit, entre d'altres, en els articles 9 i 10 del Conveni Europeu de Drets Humans. Presentar una querella contra la Presidenta d'una cambra escollida democràticament, no tan sols és un fet sense precedents en la història moderna posterior l'Europa Occidental de 1945, sinó que també és contrari als principis democràtics que recullen els estatuts del Consell Europeu del que Espanya és membre. 

Per tant, l'instem, a vostè i al seu Govern, a advocar per l'arxivament d'aquest procés, i a buscar una solució a aquesta qüestió política mitjançant el diàleg.

Restem a l'espera de la seva resposta.

Rebi una cordial salutació.

Roger Godsiff MP
George Kerevan MP
Pauline Latham MP
Chris Law MP
Lord Rennard
Tommy Sheppard MP
Hywell Williams MP

Consulti aquí la carta original.