La secretària general de la secció sindical de CCOO a l’Hospital General de Catalunya, Isabel Zapata, va fer arribar aquest dissabte un correu electrònic al president d’ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, amb còpia a la secretària general del partit, Marta Rovira, per queixar-se per l’actitud del conseller de Salut, Toni Comín, en una reunió que havien celebrat el dia anterior i on asseguren que es van sentir “insultats” i “amenaçats”, segons aquest correu al qual ha tingut accés El Nacional.

“Ens vam sentir insultats, amenaçats amb una prepotència i falta de respecte constants, més pròpia d’una pel·lícula de Tarantino que d’una reunió amb un conseller de Salut que, encara que a ell no li agradi també és el nostre conseller”, assegura la representant sindical en el missatge.

La reunió havia de servir per abordar les condicions en què es produeix la sortida de l’Hospital General de Catalunya (HGC) del Sistema Sanitari Públic, com a conseqüència de la qual la direcció del centre ha anunciat un ERO que afectarà 150 treballadors.

Exigència de disculpes

“La nostra pretensió en aquesta reunió era escoltar el Pla Social que ell anuncia per a l’Hospital General i vam sortir pitjor, sense informació concreta i amenaçats”, afegeix.

La responsable sindical explica que el seu objectiu en enviar el mail és transmetre a la cúpula republicana la “queixa” per la situació que es va produir, que algú els "escolti amb sentit comú" i, “per descomptat”, una disculpa. “Nosaltres en cap moment hem faltat el respecte a ningú”, afegeix.

“Desitjo que feu una reflexió de la reunió d’ahir i valoreu com ens vam sentir nosaltres, maltractats”, conclou.

Ajuntament de Sant Cugat

No van ser, però, ells els únics que s’haurien vist acollits amb duresa per Comín. En la carta, la representant sindical descriu prèviament la irritació que va provocar al conseller el fet que l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, també acudís a la reunió.

“Quan el Sr. Comín va entrar en la sala de reunió i va veure l’Ajuntament de Sant Cugat, es va transformar i més enllà de ser políticament correcte, vam viure una situació que no descriuré per respecte a la senyora Conesa i el seu equip, però fora de lloc i incorrecta la seva actitud davant nosaltres”, assegura.

“Finalment i després d’una situació de violència verbal, –afegeix la carta– la senyora Conesa i el seu equip, que en tot moment es van comportar, van decidir que, pel nostre bé, ells abandonaven la reunió”.

No toca

Zapata comença el correu explicant que el centre de treball que representa “va ser expulsat de la xarxa pública a primers d’any”, per la qual cosa els representants dels treballadors han demanat “moltes vegades” parlar amb el conseller “sense èxit”, atès que rebien com a resposta que “no es reuneix amb comitès d’empresa” i que “el [Hospital] General no toca”.

“Nosaltres som un centre de 1.200 treballadors/es amb molt de neguit des que va saltar la notícia i el grup de crisi dels representants dels treballadors formats per CCOO, associació facultativa i la junta facultativa vam iniciar un camí per intentar minimitzar l’impacte i realitzar propostes que evitessin la pèrdua de llocs de feina”, explica.