El nou president del PP balear, Biel Company, ha enterrat un intent de l'expresident autonòmic José Ramón Bauzá de reobrir el secessionisme lingüístic a les Illes i d'establir un model de divisió escolar en funció de la llengua. El congrés del PP balear, que ha aprovat aquesta tarda l'elecció de Biel Company com a nou líder, ha tombat també les propostes de Bauzá de forma abassegadora.

Bauzá, a través de l'exalcalde de Calvià Carlos Delgado, pretenia introduir el concepte de "llengua balear" i també una lliure elecció d'idioma en l'ensenyament, que hauria segregat els alumnes. Però la proposta ha rebut 300 vots contraris i només 30 a favor. El sector guanyador s'ha mantingut en la posició que fixa l'Estatut d'autonomia balear, que parla de "llengua catalana", amb les seves diferents especificitats.

636261534956882320

José Ramón Bauzá i Biel Company, en un moment del congrés del PP

Biel Company ha estat designat aquesta tarda nou president del PP de Balears, amb el 71,82 per cent dels vots. L'altre candidat, Bauzá, ha quedat derrotat en obtenir només un 27,21%. Company està considerat de l'ala més autonomista del PP de les Illes. El nou dirigent ha guanyat a les representacions de totes les illes.