Una iniciativa popular clama perquè David Fernàndez, l'exdiputat de la CUP, sigui el nou director de l'Oficina Antifrau. Dimecres passat el Parlament va votar la destitució de Daniel de Alfonso, que ocupava el càrrec, arran de les converses que es van filtrar i va publicar el diari Público entre ell i el Ministre de l'Interior on es deixava veure una conspiració contra Catalunya i alguns dels càrrecs polítics independentistes.

En quatre dies s'han recollit més de 3.700 firmes a la xarxa. L'objectiu és tenir-ne 5.000. La recollida de firmes es fa des de la pàgina Change.org.

L'impulsor de la recollida de firmes un gironí, Joan Aureli Martí, que amb una simple pregunta ha omplert les xarxes. La petició diu explícitament: "M'agradaria que David Fernàndez dirigís l'Oficina Antifrau de Catalunya".

 L'exdiputat de la CUP David Fernàndez va presidir la comissió d'investigació sobre el cas Pujol del Parlament de Catalunya l'anterior legislatura. 

Els comentaris

La pàgina recull també desenes de comentaris elogiant el perfil de Fernàndez per ocupar-se de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Aquí n'hi ha un recull:

"Que comenci a haver gent íntegra en llocs de poder. David és un d'ells".

"Es imprescindible erradicar la corrupción si queremos mantener el estado de bienestar ya deteriorado en las últimas décadas y que tantos sacrificios nos han costado a todos los españoles para que esta banda de delincuentes habituales, 'políticos varios' incluidos, lo destruyan. Por eso yo también propongo a David Fernàndez como máximo director de la Oficina Anticorrupción, no sólo de Catalunya también de España".

"Penso que en David Fernàndez és una persona molt noble, transparent i sincera que ha lluitat i lluita incansablement per una democràcia real on tots siguem iguals davant la llei i tinguem els mateixos drets i obligacions i contra la fastigosa corrupció que suposa una ofensa a les classes populars. Crec que en David Fernàndez podria exercir molt bé, amb fidelitat, responsabilitat i justícia el càrrec de director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. És més, penso que seria un dels millors candidats per exercir aquest càrrec".