L'alcalde de Blanes, Miguel Lupiáñez, es manté en la seva posició i assegura que anirà a votar en el referèndum sobre la independència. L'alcalde ha assegurat que "no participarà en cap acte il·legal", encara que sí que ha reconegut, tal i com va declarar a El Nacional, que en el cas que finalment se celebrés, acudiria a les urnes i votaria en contra de la independència.

Lupiañez manté així el xoc amb el PSC, que aquest matí li ha exigit que afluixés la corda. En declaracions a Onda Cero, Lupiáñez ha deixat clar que està a favor de la celebració del referèndum i que ell aniria a votar. No obstant això, assegura que com a alcalde no deixarà cap espai municipal per a la celebració del referèndum.

Catalunya i Espanya: Dinamarca i Magrib

L'alcalde encara ha encès més els ànims en assegurar durant l’entrevista d’avui que la percepció del debat territorial a Catalunya és diferent que a la resta de l’Estat, igual com la societat catalana i l'espanyola són diferents atès que la catalana es “mou més amb esperit de construcció, d’avançar, premiar l’esforç...”. “A Catalunya es viu d’una altra manera, passa igual amb Dinamarca enfront al Magrib”, ha reblat.

El PSC es divideix ...

Les paraules de Lupiáñez no fan més que encendre un debat ja obert en el si del PSC, amb alcaldes favorables i contraris a la celebració del referèndum. Sense anar més lluny, fa uns dies el PSC de Girona es posicionava en els mateixos termes que Lupiáñez.

També l'alcalde de Terrassa va desafiar als socialistes en assegurar que ell no era "ningú per prohibir el dret al vot", una actitud que va celebrar i va lloar el sector independentista.

Aquest matí, la cúpula socialista ha cridat l'atenció a l'alcalde de Blanes, que divendres passat va assegurar a El Nacional que respectaria el dret a votar dels catalans. El secretari d'Organització dels socialistes, Salvador Illa, ha dit que les opinions de Lupiáñez "no reflecteixen el pensament del PSC" i que per això li ha demanat que rectifiqui. Una cosa que finalment no ha passat.

... i el PSOE s'endureix

Mentre que el PSC presenta divisions internes, el PSOE vol donar una imatge d'unitat davant l'independentisme. Avui mateix, els socialistes espanyols han deixat clar que es pot aplicar l'article 155 de la Constitució per frenar el procés.

D'aquesta manera, el partit de Pedro Sánchez vol allunyar-se del discurs expressat per la membre de l'executiva federal, la catalana Núria Parlon, que va assegurar que el PSOE faria tot el possible per evitar arribar a aquest escenari.