Sis soldats estan ferits després de ser atropellats per un vehicle a prop París. L'incident ha tingut lloc a la població de Levallois-Perret, a la banlieue nord de París. La caserna està situada a uns 800 metres de la plaça de Verdun, on hi ha la seu de la Direcció General de Seguretat Interior.

El vehicle ha fugit immediatament després. Unes hores més tard, un cotxe ha estat interceptat a l'autopista i el seu conductor ha estat detingut. Segons ha confirmat més tard el primer ministre francès, Édouard Philippe, és l'autor de l'atropellament.

Segons la cadena de televisió francesa BFMTV, l'individu arrestat, del qual no s'ha revelat encara la identitat, està ferit i no anava armat. També ha resultat ferit un agent que ha participat en l'operació. La secció antiterrorista de la Fiscalia de París s'ha fet càrrec de la investigació de l'atac. Tres dels militars es troben en estat greu, però no es tem per la seva vida.

Els soldats formen part de l'Operació Sentinelle, el reforç de l'exèrcit creat després dels atemptats del gener del 2015 a París per fer front a l'amenaça terrorista. "S'han dedicat tots els mitjans per a neutralitzar" l'atacant, ha declarat Christophe Castaner, portaveu del govern francès.

Acte "premeditat"

L'alcalde de Levallois-Perret, Patrick Balkany, ha denunciat des de ben d'hora que es tractava d'un "acte deliberat". En declaracions a una televisió, ha explicat que "el vehicle els estava esperant" i que "el BMW va accelerar ràpidament en el moment en el qual els soldats van sortir".

També s'hi ha pronunciat l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que s'ha solidaritzat amb les víctimes i ha assegurat que espera "de tot cor que l'agressor sigui ràpidament interceptat".

En la mateixa línia que Balkany, la policia del departament Alts del Sena va assegurar ben aviat que es tractava d'un "acte a priori voluntari". Més tard ho va confirmar el ministre de l'Interior, Gérard Collomb, parlant d'un "acte premeditat". S'ha evitat el qualificatiu terrorista.

Els fets

Els fets han tingut lloc al voltant de les 8.15 hores, quan els militars han sortit d'una caserna a Levallois-Perret. L'atac s'ha produït just quan feien el canvi de torn. El vehicle els ha atropellat i fugit. La Policia ha posat en marxa un dispositiu per detenir l'autor de l'atropellament. Ha estat gràcies al dispositiu GPS del vehicle que han pogut geolocalitzar-lo.