El City s'ha emportat el derbi de Manchester (1-2) i ha fet un cop de puny sobre la taula a la Premier. Els de Guardiola han estat superiors a l'United i s'han afermat en la primera posició de la lliga anglesa. Silva i Otamendi han marcat els gols visitants en una victòria que els situa a onze punts del United, segon classificat.

Eterns rivals

Ha tornat el derbi de Manchester que mai arribava. Després de tres temporades en què els dos equips de la ciutat han vist com equips com el Chelsea, el Tottenham i fins i tot el Leicester els impedien competir per les primeres posicions de la Premier, la primera part de la temporada 2017/18 està deixant clar que City i United són els dos principals candidats al títol de la regularitat a Anglaterra. El derbi de Manchester tenia ganes de tornar a ser decisiu.

Duel de banquetes i estils. A l'evident rivalitat entre red devils citizens se li va sumar, l'estiu passat, l'arribada a les banquetes de Guardiola i Mourinho, respectivament. Més al·licients a una rivalitat històrica: dues ideologies de joc i dues personalitats diferents, però una mentalitat guanyadora innegociable. Dues propostes futbolístiques que no negocien la competitivitat.

Si bé el tècnic de Sampedor ha decidit jugar contra el seu etern rival sense Agüero en l'onze inicial, la primera meitat del partit no ha deixat cap més sorpresa. Guió inicial més que previsible. Res millor que la fredor numèrica per explicar el que ha passat sobre la gespa: 78% de possessió a favor del City i una diferència aclaparadora en termes de passades completades (213 a 38).

Jugadors ben escalonats en posicions interiors, arribades per les bandes gràcies a dos laterals molt llargs i una presència ofensiva en l'àrea del rival més que considerable. Al City només li han faltat les ocasions (i, en conseqüència, el gol) durant una primera part en què ha estat molt superior a l'United.

Els errors marquen les diferències

Dos errors defensius, però, han desequilibrat el marcador abans del descans. Un de Lukaku al minut 43 ha permès a Silva trobar-se una pilota dins l'àrea petita, i aquest no ha perdonat. Rashford, per la seva banda, ha empatat en el temps d'afegit en aprofitar un mal control de Delph. Les imprecisions marcaven un partit sense brillantor però amb clar dominador.

L'alegria ha durat poc als seguidors locals. Segon error de Lukaku, segon gol visitant. Otamendi s'ha trobat amb un mal refús de la defensa local i ha batut De Gea amb una rematada acrobàtica, però eficaç, que ha fet justícia només començar la represa. Que els citizens no aconseguissin que el seu bon joc es traduís en gols vistosos era un mal menor que els no preocupava.

Esperonats pels seus aficionats, els red devils han igualat la possessió de la pilota per buscar la reacció. Tenint en compte les circumstàncies, salvar un empat no es podia considerar un mal resultat per als seus interessos. Tot i que les entrades d'Ibrahimovic i Mata no han donat a Mourinho tot el que esperava, Ederson ha hagut de fer d'heroi per completar l'assalt a Old Trafford. El porter brasiler ha hagut de fer una doble intervenció per evitar que dos xuts a boca de canó de Lukaku i Mata entressin a la seva porteria.

Amb els tres punts, el City continua amb pas ferm cap al títol de la Premier. Tot i que els de Guardiola estan guanyant els últims partits a empentes i rodolons, la victòria a Old Trafford els ha situat a onze punts de l'United i catorze del Chelsea, segon i tercer classificats respectivament. Un triomf que val més que tres punts.