Feia temps que l'escena gastronòmica barcelonina demanava a crits un local on poder gaudir d'street-food gamberro i atrevit, una mica similar al madrileny StreetXO. I, ja que entre els plans del mediàtic xef de la cresta sembla que no es troba Barcelona, s'han inspirat en el mateix concepte adaptant-lo a la nostra ciutat.

El prolífic Iker Erauzkin, també conegut per ser el creador del reeixit espai UMA, ens sorprèn amb un projecte carregat d'energia, barra, sabors exòtics i sobretot diversió. Aquí no esperin formalitats ni un tracte exquisit i afrancesat, sinó més aviat música alta i cambrers còmplices i propers.

Des que posem un peu a NOBOOK, ens transportem a un local d'estètica industrial amb parets nues on les taules roden sobre raïls i el taronja cridaner és el protagonista principal envaint fins i tot la vestimenta del personal. Tot molt cool.

Abillats amb granotes de presoners, un equip jove i multicultural s'encarrega de preparar i presentar les diferents propostes d'una carta que apunta directament al sud-est asiàtic i ens arrossega cap a un món d'espècies picants (molt mesurades, que ningú no se'ns espanti!) i desconegudes salses per a la major part dels que habitem per aquestes latituds.

Per què aquest uniforme? El cert és que als Miguelins no ens va quedar gaire clar el concepte. I sembla que al mateix equip tampoc, segons vam poder observar. En qualsevol cas, tant és, ja que la coherència i el seny no formen part de l'irreverent ADN de NOBOOK.

Centrant-nos en les begudes, el primer que observem és la presència pràcticament testimonial del vi (només quatre referències) en contraposició als còctels. Són molts i molt variats, amb rocambolesques presentacions i ingredients atípics com el plàncton marí o el yuzu.

Passant als plats, sens dubte, tant per preu com per quantitat, el que es busca és que es comparteixin entre diversos comensals. La majoria vénen presentats com si fossin teles, petites obres d'art efímeres. Tot entra pels ulls des del primer moment.

El primer que ens porten són uns rolls de salmó embolicats en una alga nori temporitzada i coronats per ous de truita. La diversitat de salses que banya aquest plat fa difícil desxifrar cada sabor una vegada hi hem mullat el roll, així que recomanem triar una sola salsa per a cada peça. El següent que arriba és la mossegada de la nit: Dorayaki de porc ibèric amb gambes i gambetes. Curiosa reinterpretació d'aquest conegut dolç japonès. Deliciós i canalla, per embrutar-se les mans sense més miraments.

Roll de salmó

Dorayaki de porc ibèric amb gambes i gambetes

El segueix un suculent peix mantega amb salsa d'aranja i avellanes. Excel·lent textura, un must sens dubte. La untuositat del praliné d'avellanes és digna de menció. Avancem amb un Bau d'ànec a l'estil Pequín, una peça llaminera com ella sola. Correctes sense més ni més els ous ferrats amb txistorra, kimchi i herbes aromàtiques. La seva potència de l'especiat fa que la resta d'ingredients passin desapercebuts.

Peix mantega amb salsa d'aranja i avellanes

Bau d'ànec a l'estil Pequín

Ous ferrats amb xistorra, kimchi i herbes aromàtiques

I a la recta final del menú, ens serveixen el pop a la brasa amb crispetes, crema de blat de moro i huitlacoche podria ser un plat rodó, però la textura del cefalòpode no era la millor sens dubte. Gran plat en potència per arrodonir. Acabem la part salada del menú amb un mar i muntanya de llagostins sobre pit desossat amb tocs cítrics. El curri i el coco combinen magníficament amb els ingredients principals del plat.

Pop a la brasa amb crispetes

Satay de llagostins

Arriba el drama: NOBOOK no té postres. Tal com ho llegeixes. Tanmateix, per esmenar l'absència de carrot cakes, coulants i altres atemptats calòrics, ens ofereixen una petita selecció de còctels acompanyats de diminutes mossegades com a tancament final de la vetllada.

D'entrada, ens proposen d'explorar la unió del gerd i la remolatxa tant en estat sòlid, líquid, en forma de cassoleta i com a didalet. Sorprenent i atípic. I com a colofó un desplegament d'avantguardisme i virtuosisme tècnic que es plasma en unes crispetes nitre amb pinya colada. El triomf de l'estil sobre la substància, realment.

Còctel de pinya colada

Còctel de vodka, gerd i la remolatxa

Sens dubte, NOBOOK és el lloc on vols anar amb els teus amics o la teva parella, i no amb els teus pares o amb un client. Tot això, per descomptat, com a preludi d'una nit de festa.

Puntuació
Menjar   Cocktails
68   73
Servei   Local
65   63
Preu   Estrelles Miguelín
45€  
Per persona: 5-6 plats per compartir +1 cocktail  

On és el Nobook?

Adreça: Carrer de Provença, 310 Bis, 08037 Barcelona

Horari: dilluns - dimecres 19:30 - 00:00 / dijous - divendres - dissabte 13:00 - 01:00 / diumenge tancat

Web: http://www.nobook.es/

Ravioli de pato con
Estrelles Miguelín Etapes: execució amb delicadesa Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Pulpo brasa, kalamata y chorizo crujiente
Estrelles Miguelín Nomm: L'inefable Miquel Espinet i Eulogi Bordas