La premsa internacional s'ha fet ressò de la manifestació d'aquest dissabte contra el terrorisme que va aplegar mig milió de persones sota un sol crit: "No tinc por". Els titulars són molt variats; alguns mitjans titulen pel nombre d'assistents, altres fan referència a la presència del rei Felip VI i la consegüent xiulada i alguns fan referència a la tensió entre el poble català i el Govern espanyol.

La Repubblica

"Barcelona, mig milió de persones desfilant contra el terrorisme: 'No tinc por'. Xiulada al rei Felip VI". Aquest és el titular del diari italià La Repubblica, que també assegura que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no volia les figures polítiques a primer fila i per això les va relegar a la segona. El mitjà també aplaudeix que els cossos mèdics i de seguretat hagin ocupat la capçalera de la manifestació: "Eren a la primera fila, després d'haver treballat a la primera línia".

repubblica no tinc por

Libération

El diari francès opta per titular la crònica a partir de la "tensió entre Catalunya i Espanya", i escriu que "Darrere l'aparença d'unitat, la tensió creix entre Catalunya i el Govern espanyol". Libération explica que el Govern català considera que els Mossos d'Esquadra treballen amb pocs efectius i que Madrid no fa cas de la queixa. A més a més, subratlla que des del Govern espanyol "perdura l'amenaça sobre el referèndum d'autodeterminació previst per a l'octubre". El text remarca en diverses ocasions que tot i "la imatge d'unitat que es volia donar", no es van poder amagar les diferències.

libération no tic por

BBC

La cadena anglesa BBC destaca la presència de Felip VI a la manifestació d'aquest dissabte: "El Rei d'Espanya s'apunta a la marxa de Barcelona contra el terrorisme". La figura del Rei és la protagonista d'aquest article, que recorda que Felip VI és el primer monarca espanyol que participa en una manifestació "des de l'any 1970, quan es va reestablir la monarquia". La BBC explica que tant el monarca com el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, van fer tot el recorregut de la marxa amb una marea de banderes estelades de fons. 

BBC no tinc por

The Guardian

Per la seva banda, The Guardian no es mulla tant en la seva crònica, si es té en compte un article pubicat fa uns dies que afirmava que "Catalunya està preparada per a la independència". En aquesta ocasió, ha optat per "Atacs a Espanya: milers caminen per Barcelona com a mostra de desafiament", referint-se al rebuig terrorista. El diari destaca que tot i que hi havia banderes catalanes i espanyoles, l'únic clam que es va sentir va ser el de "No tinc por".

the guardian no tinc por

Le Monde

"'Sense por', Barcelona s'uneix contra el terrorisme". Així ha iniciat el diari francès Le Monde la crònica sobre la manifestació de dissabte. El mitjà explica que el mig milió de persones que van sortir al carrer no van poder amagar l'esquerda que hi ha entre Catalunya i Espanya i que "molts dels assistents tampoc van poder dissimular la seva hostilitat contra el rei Felip VI".

le monde no tinc por