El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, s'ha mostrat una mica pessimista en una entrevista a El Punt Avui, en què s'ha lamentat que probablement no podran fer el referèndum i hauran "de fer una cosa diferent" perquè, a parer seu: "Hem tendit a menystenir l’Estat, i l’Estat té molta força, una força molt gran".

Baiget té clar que s’aprovarà una norma legal catalana perquè es pugui fer, però també que "en el minut 1 vindrà la suspensió". "Hi aniran tant en contra que potser haurem de fer alguna cosa diferent, i alguna cosa diferent es pot assemblar a un 9-N".

Precisament per això, el conseller d'Empresa ha posat damunt la taula: "Quan bandegem el 9-N, quan diem que ara no farem un 9-N, a mi aquestes declaracions no m’agraden, ens tanquen portes", i ha afegit que "l’únic que farà que si fem un 9-N no sigui un 9-N és que en comptes de dos milions vagin a votar quatre milions de persones".

Hi ha desacord

El conseller ha insinuat que hi ha desacords en el si del Govern pel referèndum. Baiget ha explicat que una part de l'executiu no participa en les decisions de la votació. "Això genera el que genera", ha apuntat el cap d'Empresa, en clara direcció a Puigdemont, Junqueras i també altres titulars com Munté, entre d'altres consellers.

Les paraules de Baiget han provocat també la reacció dels cuperos, que han demanat la dimissió del conseller. "El que no pot ser és que tinguem problemes a casa", ha replicat el diputat de la CUP Benet Salellas.