El president de la Federació Russa, Vladímir Putin, ha manifestat en una conferència a Sotxi que "Europa hauria d'haver pensat abans" en el que passa a Catalunya, "quan tot just començaven a aparèixer aquests processos". Putin s'ha pronunciat sobre Catalunya després de reconèixer que la situació politica catalana "és un afer intern" espanyol.

(Putin comenta la situació de Catalunya del minut 13’36” al 16’48” del vídeo)

 

Putin ha estat especialment crític amb la UE i ha assegurat que aquesta ha actuat amb un "doble raser". A parer seu, aquesta manera de fer respecte a Catalunya i en la geopolítica "amaga un perill per al desenvolupament estable d'Europa". Ha afegit que qualsevol revolució política és el fruit d'una "manca de responsabilitat" d'algun dirigent i ha acusat els Estats de la UE d'haver propiciat en aquest sentit "un increment del separatisme a Europa", especialment pel reconeixement del Kosovo. Rússia ha donat tradicionalment suport a Sèrbia, també de majoria ortodoxa.

El president rus considera que els Estats Units i Rússia tenen una gran responsabilitat en aquest moment en el món, perquè són les "potències nuclears més grans".