El president del Parlament de Flandes, Jan Puemans, ha enviat una carta al govern espanyol en què subratlla que la funció dels Parlaments és “afavorir l’expressió de totes les veus de la societat”, per la qual cosa demana a l’executiu de Mariano Rajoy que “resolgui el conflicte amb Catalunya per mitjà del diàleg polític”. “La judicialització del conflicte no em sembla el camí adequat d’arribar a una solució”, alerta.

El text de la carta assenyala: 

"M'assabento que la meva col·lega, la Sra Carme Forcadell i Lluís, presidenta del Parlament de Catalunya, va haver de comparèixer el proppassat divendres 16 de desembre davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè va permetre dur a terme una votació al Parlament de Catalunya.

Sóc de l'opinió que la feina del president d'un parlament és la d'organitzar l'espai més ampli i obert possible pel debat polític i per aquest mitjà afavorir l'expressió de totes les veus de la societat. El Parlament de Catalunya ha estat elegit democràticament i pot reposar sobre una llarga tradició democràtica que té un ampli suport entre els ciutadans de Catalunya.

Em permeto demanar-vos de transmetre al vostre Govern la demanda que resolgui el conflicte amb Catalunya per mitjà del diàleg polític. És en l'interès d'Espanya i de Catalunya que aquest conflicte sigui resolt amb respecte mutu i de manera pacífica. La "judicialització" del conflicte no em sembla el camí adequat d'arribar a una solució.

Espero que tant a Madrid com a Barcelona prevalgui la voluntat d'arribar a una resolució política en benefici del ciutadans espanyols i catalans.

Atentament,
Jan Peumans"

El president, Carles Puigdemont, ha llegit una part de la missiva davant del ple, durant la sessió de control al Govern, per mostrar el ressò i suport que la reivindicació catalana està aconseguint a nivell internacional.