El conseller d’Interior, Joaquim Forn, nomenarà Pere Soler i Campins com a nou director general de la Policia, segons ha pogut saber El Nacional de fonts del Departament d'Interior. Soler substituirà Albert Batlle que aquest matí ha renunciat al càrrec al·legant “motius polítics”.

El relleu al capdavant de la Policia era una de les carpetes més urgents que tenia damunt la taula l'executiu renovat de Carles Puigdemont, arran les reticències que havia exposat públicament i en repetides ocasions Batlle en relació al referèndum i el paper que hi haurien d'assumir els Mossos.

A partir d'aquí, les decisions no s'han fet esperar. Després que divendres Forn va prendre possessió, aquest matí Batlle ha anunciat la seva dimissió i el nomenament serà aprovat demà al Consell Executiu.

El nou director de la Policia va néixer a Terrassa el 1967 i és advocat. Entre l’any 2013 i el 2016, va ocupar la Direcció General de Serveis Penitenciaris, amb Germà Gordó com a conseller de Justícia i en substitució de Xavier Martorell, que va haver de dimitir arran de l’afer d’espionatge de Método 3.

Quan va assumir aquesta responsabilitat al Govern, Soler provenia de la política municipal, com a regidor de CiU a l’Ajuntament de Terrassa, per la qual cosa se'l considera proper al conseller Josep Rull. 

El seu ha estat, per tant, un recorregut polític curiosament similar al de Batlle que també provenia de la política municipal, en el seu cas a Barcelona, fins que va entrar al Govern assumint la responsabilitat de Serveis Penitenciaris amb el primer tripartit.

Damunt del director de la Policia recau la "responsabilitat del comandament, direcció i inspecció del cos de Mossos d’Esquadra, sota la direcció i supervisió de les autoritats superiors", segons l’organigrama del Govern, per tal d’“assegurar la convivència pacífica i la protecció de persones i béns, així com vetllar per garantir la protecció del lliure exercici dels drets i llibertats i la seguretat ciutadana".