La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha reivindicat el compromís del partit amb el Govern i amb el referèndum. "Tots els soldats del Partit Demòcrata estan en disposició de fer el que calgui i ho volem explicar des del punt de vista del sentit de la responsabilitat i en sentit positiu", ha assegurat Pascal en ser preguntada sobre els moviments que s'han produït aquest matí al Parlament i que han deixat la presidència de JxSí en mans de Lluís Corominas.

La dirigent demòcrata ha fet aquestes declaracions en un contacte amb la premsa posterior a la reunió del comitè nacional del PDeCAT on s'ha valorat la crisi de Govern i l'escenari polític que s'obre a partir d'ara.

Actius fonamentals

En aquest sentit, ha subratllat que els membres de l'executiu de Carles Puidemont que van plegar divendres, Neus Munté, Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Joan Vidal de Ciurana, són "actius fonamentals" del partit. "Començant per Neus Munté que és vicepresidenta del nostre partit", ha assegurat sortint al pas de les veus crítiques internes sobre el paper de l'exconsellera en la darrera crisi de Govern.

Pascal ha deixat clar que tots ells seguiran al Comitè Nacional demòcrata i no ha descartat que assumeixin noves responsabilitats de cara a finals d'any, quan el PDeCAT preveu reforçar la seva direcció executiva.

Relleu de Batlle

En relació a la marxa del fins ara director de la Policia, Albert Batlle, que s'ha conegut aquest matí ho ha emmarcat en un procés de normalitat dins del canvi del conseller. "Tots els consellers entrants tenen el dret i l'obligació de reformular els seus equips", ha assegurat.

Poc amants del postureo

Pascal ha estat interrogada sobre la decisió de la CUP d'autoinculpar-se de l'organització del referèndum. "Nosaltres som molt poc amants del postureo i molt amants de fer les coses, ningú no ens podrà donar lliçons", ha advertit.