El Parlament atorgarà la Medalla d'Honor en categoria d'or als cossos policials i d'emergències com a reconeixement a la seva tasca durant els atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils. 

"La concessió de la medalla vol reconèixer la dedicació, l'esforç i la valentia que han demostrat el conjunt d'integrants d'aquests serveis públics davant uns fets traumàtics i de violència extrema", ha assegurat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en base a un manifest compartit per tots els grups parlamentaris. 

En concret, la medalla serà concedida al cos de Mossos d'Esquadra, serveis d'emergències, a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la Policia Local de Cambrils en un acte que està previst pel 10 de setembre. 

Celebració d'un ple aquest divendres

En una roda de premsa posterior a la reunió de la Mesa la presidenta també ha anunciat la convocatòria d'un ple extraordinari que tindrà lloc aquest divendres a les 12h com a mostra de rebuig al terrorisme i de suport a "tots els procediments encaminats a aconseguir la pau". 

Aquesta convocatòria l'haurà de ratificar aquest dimecres la Junta de Portaveus però en principi es tractaria d'un ple simbòlic amb dos únics punts a l'ordre del dia: la lectura d'una declaració institucional de condemna als atacs terroristes i la celebració d'un minut de silenci en record a les víctimes.