Impedir que el Govern rebi qualsevol tipus d'indemnització. Aquest és el principal objectiu del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha fixat i centrat els esforços a controlar de manera molt exhaustiva i individualitzada els comptes de l'executiu català per tal d'evitar que tant el president com els consellers i la resta de càrrecs cobrin cap indemnització.

Així ho publica avui La Información, que assegura que ara el ministre ha ordenat un informe per al 30 de novembre per saber "totes les actuacions amb implicacions econòmiques o financeres que realitzaven [els 314 càrrecs cessats per l'article 155 de la Constitució]" i, per tant, se li haurà de lliurar una llista completa dels serveis i mitjans que feien servir.

Montoro va aprovar una instrucció que recollia tot això dijous passat, on es detallava a la perfecció tot el que volia aconseguir saber sobre els comptes dels del president Carles Puigdemont.

Al detall

Entre d'altres, cal enumerar si gaudien de cotxe o residència oficial o si utilitzaven targetes per les despeses de protocol i representació, però, a banda d'això, Hisenda també pot accedir als accessos de carpetes en xarxa de la Generalitat, a certificats digitals, als comptes de correu electrònic, als mòbils i ordinadors, a banda de moltes altres qüestions.

Per tenir-ho tot, el titular d'Hisenda ha demanat una còpia de seguretat amb totes les dades detallades i, quan ho tingui tot al seu poder, començarà a donar de baixa tots els serveis de comunicació de dades i veu associats a aquests comptes.

Però això no és tot. Montoro ha ordenat, també, que es tanquin tots els comptes oficials de les xarxes socials relacionades amb el president i els consellers, així com els de la resta d'autoritats afectades pel 155.