"Avui inicio una vaga de fam indefinida que només acabarà amb la declaració d'independència de Catalunya o la d'Escòcia". Així ha fet públic en un comunicat un home de 46 anys la intenció de no menjar fins a assolir la secessió catalana o l'escocesa. Però tampoc "no té per què durar tant", ha assegurat David RaventósEl Nacional, mentre volia treure a la llum que hi ha persones que "si expliquessin tot el que saben d'aquest país, jo podria estar berenant aquesta tarda".

La vaga ha començat aquest dimarts 3 de maig a les 12 hores a la Diagonal de Barcelona, molt a prop de la plaça Francesc Macià. El protagonista de la reivindicació estava acompanyat per més de deu persones que li donen suport, tot i que han assegurat que n'hi ha milers que estan d'acord amb ells. "Aniré fins on calgui", ha volgut deixar clar, i ha afegit que "em planto aquí per deixar de ser espanyol" perquè si continua aquesta situació "ens podem passar 300 anys més sent-ho".

Raventós al·lega que els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió és que el cas català i l'escocès "estan entrellaçats" i assegura que quan una de les dues nacions sigui independent, "imminentment" ho serà l'altra. Però la cosa no acaba aquí. Si vincula Catalunya amb Escòcia és perquè "hi ha persones que estan infiltrades en l’independentisme català que tenen vincles molt rellevants en el procés escocès".

Per aquest motiu, vol fer públic que, a parer seu, "a Escòcia els han robat la independència fent un simulacre de referèndum" que, assegura, va acabar amb una substitució dels vots reals per altres de "falsos amb urnes falses". I no només això. "Hi ha un munt de coses sobre la independència que tothom les diu en privat, però mai en públic", com que persones que aparentment treballen per la sobirania de Catalunya, realment treballen per Espanya. Aquest seria l'origen del seu descontentament.

D'una banda, Raventós carrega contra els actors polítics, perquè "a Catalunya quan es reuneixen tres persones per parlar de política, una o dues treballen per a Espanya" i, de l'altra, hi ha 72 diputats independentistes al Parlament amb una majoria absoluta que "no són capaços de fer una Declaració Unilateral d'Independència (DUI)". "Catalunya està molt més podrida del que la gent es pensa", ha posat de manifest, i també ha volgut fer visible la seva opinió que Podemos "ha sorgit per frenar el procés sobiranista i desviar l'atenció".

El vaguista explica que a ell li van "rebentar" la vida fa dos anys i mig amb amenaces, i "ara vaig a totes". Fent un símil amb una història coneguda, Raventós assegura que "si un pot ser independent per una DUI i no ho fa, i en comptes d’un referèndum fem una enquesta, és com el conte de l’emperador que anava despullat: tothom ens diu que sí, que el procés tira endavant i nosaltres no tenim la capacitat de veure que el rei va despullat".

Agents infiltrats

L'home està convençut que "agents espanyols i d'altres serveis secrets occidentals controlen tot el moviment independentista català". Ho assegura així perquè explica com en els últims dos anys –dels 25 que en fa que es considera independentista–, "he patit campanyes de difamació, amenaces, coaccions, enganys, censura i espionatge de les meves comunicacions". 

El motiu que l'ha portat a iniciar una vaga de fam és que, diu, "visc amenaçat perquè sé massa d’una operació molt perillosa i important", i denuncia: "la meva vida ha patit danys d’impossible reparació pel fet de saber la veritat i seguir la meva consciència". 

Això sí, Raventós vol deixar clar que no es tracta d'una "lluita nacionalista", sinó que té com a finalitat "revertir la submissió de tants milions de persones durant tants segles". 

"Cap causa té cap possibilitat de triomfar si no hi ha una sola persona disposada a morir per ella", sentencia, al mateix temps que afegeix: "No disposo de mitjans econòmics ni de cap tipus, per això poso la meva vida sobre la taula per avançar en la llibertat de dos petits països". 

Amenaces

Després que sortís a la llum un vídeo que ell mateix va gravar, titulat "La pregunta trampa que mata la independència", en què posava de manifest que la pregunta de la consulta era una "enquesta", Raventós va rebre una allau de "pressions molt bèsties", com amenaces de mort.