El govern escocès ha fet pública una declaració de la seva secretària del Gabinet d'Afers Exteriors, Fiona Hyslop, en defensa del referèndum de l'1 d'octubre. "La decisió sobre el futur de Catalunya és un assumpte que afecta la gent que hi viu i els governs català i espanyol tenen dret a posicionar-se a favor o en contra de la independència", diu la secretaria.

Tot i això, Hyslop assegura que "tothom té el dret d'autodeterminar-se i triar quina forma de govern s'adequa millor a les seves necessitats, un principi consagrat a la Carta de les Nacions Unides". A més a més, exposa que l'Acord d'Edimburg va ser un exemple de com dos governs, amb posicions molt distants sobre si Escòcia havia de ser independent, van ser capaços "d'acordar un procés per permetre decidir al poble". Finament, destaca que "és essencial que la democràcia i els drets civils es respectin a tots els països".

Per la seva banda, la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha compartit aquesta declaració al seu compte de Twitter i n'ha destacat que "el principi d'autodeterminació està consagrat a la Carta de les Nacions Unides".