El Govern ha donat avui llum verda al compromís que va anunciar el president, Carles Puigdemont, al Parlament de convocar 7.721 places de funcionaris. La convocatòria, que estava pendent de l'aprovació dels pressupostos, s'anirà duent a terme al llarg dels propers 3 anys.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha assegurat que es tracta de la convocatòria més important dels darrers sis anys i que afectarà tant a places ja existents actualment ocupades per interins com a llocs de nova creació.

Borràs ha assegurat que la convocatòria posa l'accent en "l'atenció més directa a la ciutadania", per la qual cosa, 2.500 places corresponen a l'àmbit sanitari -metges i infermeres-, 2.000 són docents, 505 mossos d'esquadra i 150 bombers, entre d'altres.

C9sUZ0qW0AAb29I

Reduir la temporalitat

Segons la nota del Govern, l'oferta es va tractar en la darrera Mesa de Negociació dels Empleats Públics, on l'Executiu es va comprometre a estabilitzar la plantilla i reduir la temporalitat "amb un pla a tres anys de vista, per a places de determinats sectors que fa més de tres anys que estan ocupades per interins".