El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha proposat al Govern central de rellevar el fiscal superior de la Regió de Múrcia, Manuel López Bernal, qui investiga al president murcià Pedro Antonio Sánchez, en el cas Auditori, una peça separada de la trama Púnica, i que ocupi el seu càrrec José Francisco Sánchez, segons ha avançat la cadena Ser.

La decisió arriba després que Maza imposés el seu criteri al de les dues fiscals murcianes encarregades del cas perquè no s'investigués el president murcià malgrat que ambdues consideren que Sánchez va elaborar un pla per desviar fons públics a una de les empreses de la xarxa Púnica. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va considerar "anòmala" l'actitud de les dues fiscals rebels.

Maza ha proposat de rellevar López Bernal una vegada escoltat el Consell Fiscal, òrgan assessor de la Fiscalia, han informat fonts del Ministeri Públic. També seran rellevats els fiscals superiors del País Basc, Juan Ramón Calparsoro (substituït per Carmen Adán) i d'Andalusia, Jesús María García Calderón (per Ana Tárrago).

President investigat

El jutge d'instrucció del cas Auditori al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia, Julián Pérez-Templado ha citat a declarar al president de la comunitat en qualitat d'investigat per les presumptes irregularitats en la construcció de l'auditori de la localitat de Puerto Lumbreras quan n'era alcalde.

Ciutadans, soci del PP a la comunitat, ha demanat la dimissió de Pedro Antonio Sánchez, la qual cosa la cúpula del PP ha rebutjat. El president Mariano Rajoy ha reclamat que es respecti la presumpció d'innocència del president murcià.

D'altra banda, Maza ha proposat també que Manuel Moix sigui el nou fiscal Anticorrupció, després que hagi obtingut el suport de la major part dels membres del Consell Fiscal, segons han informat fonts del Ministeri Públic. Moix, fins ara fiscal del Suprem i exfiscal en cap de Madrid, ocuparà la vacant que va deixar Antonio Salinas quan es va jubilar el mes de novembre passat després de tretze anys al capdavant d'Anticorrupció.