El ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, ha viatjat aquest dimecres a Barcelona. La seva primera parada ha estat l'Ajuntament de Barcelona, on ha signat el llibre de condolences en homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, un total de 15 morts i més de 120 ferits. En sortir de l'Ajuntament, De Vigo s'ha dirigit cap a la Rambla, on ha rebut els primers retrets.

En vista de l'interès mediàtic que ha suscitat, ja que ha caminat acompanyat de diversos càmeres i periodistes, alguns ciutadans li han recriminat venir a Barcelona "només per fer-se la foto". Aquesta mateixa crítica és la que ha hagut d'afrontar quan ha fet l'ofrena floral al mosaic de Miró, acompanyat de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, i l'expresidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

La jornada del ministre conclourà a les 16h amb la visita de l'exposició Carles de Borbó: de Barcelona a Nàpols a l'Arxiu de la Corona d'Aragó.