El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha quedat fora de joc amb la notícia que va enviar un missatge de suport a l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. Catalá ha negat rotundament, enmig de la sessió de control al Senat, que l'SMS tingués una vocació de suport a González –detingut en el marc de l'operació Lezo–, sinó que les paraules "tant de bo s'acabin aviat els embolics" eren en resposta a una felicitació d'aquest sobre el seu nomenament com a ministre, i el desig de Catalá que aviat s'acabés la situació generada per la ingovernabilitat.

"Li estava transmetent que tinguéssim aviat estabilitat perquè duiem un any d'un govern en funcions, dos processos electorals. No fa referència ni al senyor González, ni als seus processos. El meu missatge és que s'ordeni la situació política a Espanya, i ho dic amb cortesia, amabilitat, com vaig fer amb tots aquells missatges que vaig rebre aquells dies", ha expressat nerviós, fins al punt de contradir-se més tard que no mantenien una "relació d'amistat", però sí de "personalitat" –que es remunta a l'any 1996, perquè ambdós han ocupat diversos càrrecs al govern espanyol–.

Així les coses, Catalá nega també que l'expresident de la comunitat li hagués demanat mai ajuda, enmig de la tempesta per la trama de corrupció del Canal de Isabel II. "Tenim l'obligació de dir als ciutadans que el ministre de Justícia no té la capacitat de dir o influir ni als jutges ni als ficals que una investigació ha d'anar per una banda o una altra", ha exposat. Aquestes paraules eren en al·lusió a l'escàndol sobre que Manuel Moix es va oposar inicialment a un registre sobre fets que van tenir lloc el 2001, dins el mateix cas.

"El fiscal general és un magistrat del tribunal amb més de 40 anys de carrera, i el d'Anticorrupció, amb més de 30 anys. És un professional de servei, que no paralitza, ni bloqueja investigacions, perquè aquestes han acabat amb la investigació i entrada en presó de moltes persones. Ell [Moix] només va posar de manifest als fiscals que potser una investigació de l'any 2001, quan González no treballava a la comunitat de Madrid, podria enterbolir la investigació. [Moix] volia ajudar a la bona marxa de la investigació, i s'està dient tot just el contrari", s'ha indignat.

PSOE, "antisistema"

Tal és l'enuig del titular ministerial que durant la sessió de control ha acusat el PSOE "d'antisistema" per dubtar d'Anticorrupció en el marc de l'escàndol per Moix. "Va ser la fiscalia qui va formular l'acusació, i s'han detingut persones en el marc de la investigació i s'ha sol·licitat l'entrada en presó, és eficaç; llavors, quina és la paralització?", ha exigit Catalá dades en mà. Més tard, ha assegurat que s'havia incrementat en un 68% el nombre de diligències en tràmit perquè era una fiscalia "compromesa amb la legalitat", com ha explicat, negant cap mena d'irregularitat.