El sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha denunciat l'actitud que manté Podemos respecte al PP i ha advertit que "els mateixos que justifiquen ETA són els que justifiquen els totalitaris a Catalunya i els dictadors a Veneçuela".

Casado ha intervingut durant la segona i última jornada de l'Escola d'Estiu Miguel Ángel Blanco que, organitzada per les Noves Generacions del PP sota el lema "Segueixes deixant petjada", s'ha desenvolupat al llarg de tot el cap de setmana al Palau Euskalduna de Bilbao.

Durant la seva intervenció, Casado ha apostat per "reivindicar els herois de la quotidianitat" i ha defensat que Miguel Ángel Blanco pot ser "una icona no solament d'un país sinó de tota una generació".

"Per a un heroi com Miguel Ángel Blanco hi ha tres amenaces, l'oblit, l'equidistància i el relativisme", ha afirmat, per afegir que l'exregidor d'Ermua va ser assassinat "per tenir les seves idees, per ser un polític del PP, no perquè passava per aquí".

En aquest sentit, ha criticat que alguns partits "radicals" cerquen "cosificar" les víctimes i ha advertit que a Miguel Ángel Blanco "no l'haguessin matat si hagués pertangut a un partit nacionalista".

Casado ha criticat a més que en la passada moció de censura des de Podemos se li va dir al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "Espanya seria millor" sense el Partit Popular.

"És la mateixa litúrgia que hi havia al País Basc quan ETA matava. Pensaven que calia purgar a la societat dels maketos i els desafins, d'aquells que els sobraven. Els mateixos que justifiquen ETA són els que justifiquen els totalitaris a Catalunya i els dictadors a Veneçuela", ha advertit en referència a Podemos.

D'altra banda, ha acusat el coordinador general de Sortu, Arnaldo Otegi, de no ser "una persona innòcua" sinó l'autor de "dos trets a Gabriel Cisneros i qui va mantenir segrestat Javier Rupérez".

"És un pistoler confés, un terrorista que l'han enxampat", ha afegit.

Finalment, ha afirmat que les "purgues" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "s'assemblen a les de Nicolás Maduro, però també a l'absoluta intransigència que es vivia en els pitjors anys en els quals als constitucionalistes ens costava la vida defensar les nostres idees".