L’operació antiindependentista orquestrada pel ministeri espanyol d’Afers Exteriors i el seu titular -en funcions-, José Manuel García-Margallo, compta amb un gabinet secret des d’on es dissenyen les estratègies dirigides a contrarestar i fins i tot desacreditar la internacionalització del procés sobiranista català.

Si fa uns dies es va desvetllar el paper de dues ambaixadores especials dedicades específicament a aquesta qüestió, un extrem avalat pel mateix govern en funcions tot assegurant que és prioritat de l’executiu Rajoy contrarestar el relat independentista, aquest dilluns s’ha revelat l’existència d’aquest gabinet secret que, a més, segons avança El Confidencial Digital, rep el nom de ‘La Barretina’.

Sempre segons aquest mitjà, el gabinet estaria format a més de les ambaixadores María Basols i Cristina Ysasi Ysasmendi, per un equip d’experts entre els quals s’hi compten els diplomàtics, assessor del ministeri i de la Moncloa i catedràtics del món de la judicatura. El Confidencial Digital cita noms com Juan José Buitrago, director de gabinet de García-Margallo a Exteriors, i José María Beneyto, exportaveu del PP a la Comissió d’afers Exteriors al Congrés dels Diputats.

Dos eixos de treball

Aquest conclave antiindependentista treballa a partir de dos eixos fonamentals, la difusió exterior de missatges contra la independència de Catalunya i la elaboració d’informes i argumentaris en contra dels punts de vista que difon la Generalitat sobre el procés sobiranista.

‘La Barretina’ es reuneix cada divendres al matí per concretar les noves actuacions, i Margallo sempre està informat de les seves opinions, assegurar el citat mitjà.