Que un autocar comercial de dos pisos estigui decorat amb una estelada immensa i el lema Ara tots podem viatjar podria tenir moltes interpretacions a Catalunya. Però si l’escena es produeix a Argentina pot resultar desconcertant.

Així es van sentir els membres de la pàgina de facebook Españoles en Buenos Aires, que van topar amb la gegantina estelada a la capital argentina. Van penjar la troballa a les xarxes intrigats, tot fent càbales. “Potser sigui que és un bus que fa servei al Casal de Catalunya de Buenos Aires o de Rosario o potser tingui alguna relació institucional. O potser és un bus que alguna empresa de Catalunya ha venut a Gonzalbus i aquesta empresa encara no li ha canviat la pintura”, rumien en comentar la imatge.

La raó, segons han explicat a El Nacional fonts de l’empresa a Rosario, és tan senzilla com que els propietaris de Gonzalbus, Daniel i Julio González Piquer, han volgut homenatjar els seus avis originaris de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà).

Els avis de Gerri són els pares de la Martha Piquer De la Mola, la mare dels propietaris i impulsora també d’aquesta empresa familiar, que va sorgir a començaments dels 90, a partir de l’experiència en transport escolar.

El mes de juny van incorporar el disseny amb l’estelada a la seva flota. Fa el recorregut des de Rosario per tota Argentina i a tots els països fronterers, segons les oficines de Rosario.

En aquest anar i venir, el passat 15 d’octubre es va deixar veure per Buenos Aires. Va ser allà on el van veure aquests ciutadans argentins d’origen espanyol que es mostren sorpresos que estigui estampat amb l’estelada. “La bandera que tindria Catalunya en cas de conformar-se com un Estat”, expliquen.

Des de l’empresa, asseguren que no han tingut cap problema amb l’agosarat disseny, tot i que a la pàgina Facebook s’hi pot llegir un comentari que diu “llàstima de bandera”.

En definitiva, tot un homenatge als avis de Gerri de la Sal que va rodant per Argentina i desconcertant més d'un.