El Govern i l'Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord sobre el referèndum de l'1 d'octubre, per tal que es pugui votar a la capital catalana. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que s'ha trobat una fórmula segons la qual l'1-O es podrà votar a Barcelona "sense posar en risc" ni la institució de l'Ajuntament ni els "servidors públics".

El president Carles Puigdemont s'ha felicitat pel pacte, i ha insistit que "és un bon acord". "El compromís de l'alcaldessa ha estat inequívoc", ha apuntat.

També ho ha valorat positivament el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez.

L'acord s'ha produït tot i que el secretari de l'Ajuntament, que és un funcionari estatal, havia apuntat en un informe que el govern de l'alcaldessa Ada Colau ha d'acatar la providència del Tribunal Constitucional i no ha de col·laborar en el referèndum de l'1-O cedint col·legis electorals perquè, d'altra manera, pot tenir conseqüències "penals".

En el seu informe de 15 pàgines, el secretari general del consistori s'oposava així al fet que l'Ajuntament pugui accedir a les peticions de la Generalitat de cedir locals per a la celebració del referèndum independentista.