L'Aeroport de Barcelona-El Prat segueix triomfant. Mes a mes. Així ho demostren una vegada més les dades publicades per ACI Europe coronant-lo com el tercer aeroport de la Unió Europea (UE) que ha tingut més passatgers durant el mes de maig. Concretament, ha crescut un 6,9% en relació al mateix mes de l'any anterior arribant així als 4,3 milions de passatgers. Únicament superada per Manchester i Àmsterdam amb un 12,1% i un 8,1% més, respectivament. 

A tall de comparació, l'Aeroport Adolfo Suárez de Madrid ha assolit els 4,5 milions de passatgers, però ha crescut només un 5,4% respecte a maig de 2016. D'aquesta manera, s'ha situat en la sèptima posició del primer rànquing europeu que inclou el selecte grup d'aeroports que tenen entre 10 i 25 milions de passatgers per any i ha registrat de mitjana un creixement del 5,1%. Entre El Prat i Barajas, s'han col·locat London-Gatwick (6,7%), Munich (6,5%) i Frankfurt (5,7%). Mentrestant, Palma de Mallorca ha crescut un 3,9% fins els 3,03 milions de passatgers.   

Fa només un parell de setmanes, el Prat es va situar també com a setè aeroport internacional, segons una enquesta de la startup AirHelp de compensacions per als afectats per retards o cancel·lacions. En concret, va obtenir una puntuació general de 7,9 desglossada amb un 7,9 de puntualitat, un 8 de qualitat i servei i un 7,6 de valoració dels passatgers. Barajas es va quedar novament per darrere amb una puntuació general de 7,81. Barcelona i Catalunya volen encara molt més lluny gràcies al creixement de passatgers i a la bona puntuació del servei de l'Aeroport del Prat.