Aquest diumenge ha començat la consulta veïnal al Poblenou organitzada per la Plataforma d’Afectats per la Superilla. Tots els veïns de la superilla i del barri en general podran votar avui i els propers dos diumenges en les urnes habilitades en dos punts de la rambla del Poblenou.

La pregunta és la següent: "Estàs d'acord amb aquest projecte de superilla implantat al barri?", i la resposta és senzilla: sí o no. Això sí, els veïns que vulguin votar es trobaran amb tres urnes; la primera per als veïns de l'àrea de la superilla i els carrers adjacents, compresa entre els carrers d'Àvila, Bilbao, Llull i Tànger, la segona per als veïns del Poblenou de fora d'aquest perímetre, i la tercera urna per als treballadors d'empreses i comerços de la superilla.

La Plataforma d'Afectats per la Superilla ha convocat aquesta consulta com a resposta a la falta de diàleg amb l'Ajuntament, en canvi, el Col·lectiu Superilla Poblenou, a favor del projecte, ha avançat que no participarà en la consulta.

Els organitzadors de la votació es plantegen que hi hagi una urna itinerant en dies laborals per als treballadors. Com a mesures de seguretat i per demostrar transparència utilitzen una aplicació que permet comprovar que no es voti més d'un cop i controlar si el veí viu dins els límits geogràfics establerts.