Rupi Kaur (India, 1992) és una escriptora, il·lustradora, fotògrafa i artista de Toronto, d'origen indi, amb 1,8 milions de seguidors a Instagram. Va començar a pintar quan tenia cinc anys, quan la seva mare li va regalar un pinzell i li va dir: dibuixa el teu cor. D'aquesta manera, Rupi Kaur veu la seva vida com una exploració del seu viatge artístic. 

Feminista compromesa, parla sobre l’amor, la pèrdua, el trauma i la curació a través de la poesia i la il·lustració, entre altres formes artístiques. A més d’escriure i crear art, viatja arreu del món per fer xerrades, recitals i tallers. El seu primer poemari, Milk and honey (2014) va vendre 2,5 milions de còpies i ha estat traduït a 30 llengües, a més d'aparèixer a la llista dels bestsellers de The New York Times.

El seu darrer volum El sol i les seves flors és un llibre de poemes emocionant i fascinador, profundament femení i feminista que, partint d'un dolor íntim, va seguint les fases de creixement de les flors en una metàfora que ens parla de renaixement després de la caiguda en l'abisme més fondo. Explora amb gran sensibilitat però sense complexos les emocions que acompanyen el trauma, la violació, el desamor i la solitud, i inicia el procés de superació i d'aprenentatge que porten a florir amb total plenitud.

Amb senzillesa i una gran sensibilitat, l'autora parla d'autoestima contraposada a autoodi, de la cerca impossible de la bellesa física quan una està acomplexada, del creixement que implica adonar-se que casa teva ets tu mateix, un cant a l'autoacceptació davant els cànons de bellesa imposats i autoimposats. I una deliciosa reflexió i una profunda valoració sobre els orígens, el que implica ser mare immigrada, el pes de la cultura ancestral i l'amor incondicional matern. Una reivindicació de la dona en totes les seves dimensions, traduït al català per l'escriptora Bel Olid, i del qual us n'oferim una selecció. 

rupi kaur1

Rup Kaur2

Rupi Kaur3

Rupi Kaur4

Rupi Kaur5

 

Rupi Kaur6

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat