Amb la desescalada, poc a poc els espais culturals van obrint arreu de Catalunya. Aquest és el cas de l'Espai d'Art de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, que presenta la seva nova exposició Escriure el paisatge, dibuixar l’existènciaPer primera vegada, coincidint amb el 10è aniversari de la sala, una petita part de la col·lecció Vila Casas s’instal·la en aquest espai expositiu a través d’una proposta on el paisatge interconnecta les diverses obres es mostren.

La proposta expositiva, titulada Escriure el paisatge, dibuixar l’existència comissariada per Natàlia Chocarro, analitza la diversitat plàstica i formal en la concepció del paisatge, un gènere artístic que a l’estela de l’art d’avui, s’obre a nous i heterogenis plantejaments. La mostra aplega obres, en la seva majoria, del fons de pintura del Museu Can Framis, i també del fons d’escultura del Museu Can Mario.

Són dotze els artistes contemporanis catalans que formen part d’aquesta mostra: Joaquim Chancho, David Ymbernon, Alfons Borrell, Perejaume, Joan Ponç, Evru, Riera i Aragó, Ramon Herreros, Josep Guinovart, Joan Pere Viladecans, Jordi Fulla i Stella Rahola Matutes.

En paraules de la comissària: “La creació esdevé una “construcció mental” en la qual la dimensió física es retroba amb la perceptiva, un encontre que, més enllà d’esdevenir real o imaginari, figuratiu o abstracte, troba en el paisatge l’expressió de totes aquelles sensacions que ens habiten.” Amb Escriure el paisatge, dibuixar l’existència, dins del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas, s'inicia un cicle de tres exposicions que es podran veure durant els propers dos anys.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat