La periodista Selena Soro (Barcelona,1991) ha guanyat aquest dimecres el IX Premi Carlemany per al Foment de la Lectura amb la seva primera novel·la Misteris de la boira. L'obra, que s'ha imposat entre 22 originals presentats, es publicarà al maig sota el segell de Columna, moment en què també es lliurarà el guardó a Andorra. La novel·la s'ambienta a la Terra Fosca, on està prohibit estimar, i l'Ordre Ministerial ha robat el temps de les persones i ha omplert el món de por. Només hi ha una petita esperança: una noia que la germandat dels Arbis va amagar a Mins, un poble ocult entre la boira, perquè algun dia pogués derrotar Kavega, el tirà misteriós de l'Ordre. 

La Gala, reclosa a Mins fins als 13 anys, es veu obligada a prendre un camí diferent quan el govern l'atrapa i li ofereix un poder difícil de rebutjar.

Soro viure entre muntanyes i sense televisió fins als 15 anys, i va ser a Sort (Pallars Sobirà), on una professora li va encarregar un conte. Aquell relat, 'Un mar de boira', es va convertir anys després en la llavor de 'Misteris de la boira', la seva primera novel·la. És periodista i ha treballat sis anys a la redacció del diari 'Ara'. El 2018 va deixar la feina per acabar la novel·la i actualment és 'freelance'.