Khaled Hosseini, l'afganès autor del best seller El caçador d'estels, ha tornat a les llibreries amb un llibre senzill i contundent, Pregària al mar (Edicions 62), inspirat en la mort del nen kurd Alan Kurdi a la platja de Bodrum el 2015. El llibre, alhora, vol ser una crida d'atenció a la tragèdia dels refugiats que volen arribar a Europa i que es juguen la vida creuant la MediterràniaPregària al mar és una història molt breu, que completa el seu sentit amb unes magnífiques il·lustracions de Dan Williams. Es tracta d'una publicació benèfica: els beneficis que generi seran destinats a la Fundació Khaled Hosseini, que ajuda els refugiats afganesos, i a l'Alt Comissariat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR)

pregaria al mar barca hosseini dan williams ed 62

La història de Pregària al mar és la d'un pare, de la ciutat síria d'Homs, que es veu obligat a deixar la seva terra, fugint de la guerra, en companyia del seu fill, Marwan. La història de tants i tants refugiats que han de marxar de les seves cases, amenaçats per les bombes, per la gana... Històries de por, d'angoixa, d'inseguretat...

hosseini pregaria al mar dan williams ed 62

Pregària al mar és una crida desesperada a la solidaritat amb els refugiats. Intenta que el lector s'identifiqui amb la història, que la visqui com si fos la seva pròpia. I apel·la als sentiments més bàsics: la vida de barri, l'alegria de compartir un bon moment, l'angoixa per la incertesa... I sobretot, l'amor per a un fill. No és un llibre gens sofisticat. És curt d'extensió, amb una trama senzilla i amb un llenguatge directe. I, malgrat tot, és terriblement efectiu. Un crit en favor de la solidaritat que no es pot deixar d'escoltar. Una història directa, emotiva, dura... Preciosa.