Els Premis Llibreter han estrenat en l'edició d'enguany un nou model, inspirat en casos d’èxit d’altres premis i gremis internacionals. Amb la voluntat d’augmentar-ne molt més la participació, són les comissions d’avaluació de cada categoria les que han proposat les obres nominades i seran les llibreries qui votaran. Això és, les llibreries han passat de proposar a votar, tot implicant-se en la decisió final de manera directa. Els comitès d’avaluació els formen 5 llibreters/es especialitzats en cada una de les categories i han seleccionat els nominats entre tots títols publicats des del 2 de maig del 2019 i el 13 de març del 2020.

Els títols nominats als XXI Premi Llibreter dins de la categoría de literatura infantil i juvenil en català són Dunes. Diari d’un altre estiu, de Muriel Villanueva (Babulinka), Mariner de terra endins, Laia de Ahumada (Akiara Books) i La reina de Gizeh, de Maria Carme Roca (Viena Edicions).

Aristòtil i Dante descobreixen els secrets l’universde Benjamin Alire Sáenz (L’altra Tribu),  La platja dels inútils, d'Àlex Nogués (Akiara Books) i El nen que criava dracs, d'Andy Shepherd (Pagès Editors) competeixen en la secció de literatura infantil i juvenil no catalana.

Dins de la secció d'Àlbum Il·lustrat es troben Migrants, d'Issa Watanabe (Libros del Zorro Rojo), La cerca de la Colette, d'Isabelle Arsenault (La Casita Roja) i El venedor de felicitat, de Davide Calì i Marco Somà (Libros del Zorro Rojo).

A la secció de Literatura catalana competeixen Viure perillosament, de Gemma Pasqual i Escrivà (Comanegra Editorial), Zona zero, de Núria Busquet Molist (LaBreu Edicions) i Ingot, de Manuel Baixauli (Edicions del Periscopi).

Finalment, Baba Yagá puso un huevo, de Dubravka Ugresic (Impedimenta Editorial), La veïna del costat, de Yewande Omotoso (Les Hores Editorial) i Tardor, d'Ali Smith (Raig Verd Editorial) entren en la categoria d'altres literatures

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat