El dimecres 10 de juny a les 19 hores, coincidint amb l'aniversari de la mort de Jacint Verdaguer, el cantant Roger Mas oferirà un concert des del MUHBA Vil·la Joan, el mateix lloc des d'on ens va deixar el poeta. El concert es podrà seguir en streaming des del canal de youtube del MUHBA. El concert és la segona de les dues accions organitzades pel Museu d'Història de Barcelona i la Fundació Jacint Verdaguer com a homenatge i record a l'autor. 

Uns homenatges reinventats pel coronavirus

La crisi de la Covid-19 va obligar a la cancel·lació de la Festa Verdaguer 2020, que tenia una trentena d'actes previstos entre el 17 i el 10 de juny. Tanmateix, la Fundació Jacint Verdaguer i el Museu d'Història de Barcelona - MUHBA van anunciar dues accions per retre homenatge a Verdaguer. 

La primera, titulada Cobriu-me de Flors en referència a un vers de Verdaguer, es va dur a terme el 17 de maig, dia del naixament del poeta, a Folgueroles, la seva població natal, i va consistir a cobrir de flors el monument El Pedró, ofrena en la qual també va participar el MUHBA.

En segon lloc, el cantautor Roger Mas ofereix un concert online al canal de youtube del MUHBA des del MUHBA Vil·la Joana, Casa Verdaguer de la Literatura, el dimecres 10 de juny, quan es commemora el 118 aniversari de la mort del poeta, a les 18 hores. Roger Mas canta sis poemes del llibre Al Cel, que recull en el seu disc Les Cançons Tel·lúriques. El cantant interpreta cada un dels sis poemes de Verdaguer a un espai diferent de la casa on va morir el poeta. Els versos de Preludi, Voleu que vos la cante?, Caminant, Anem, Plus Ultra i La Lluna omplen de música les sales que el museu dedica a explicar la relació entre Verdaguer i Barcelona i el paper decisiu que la ciutat jugà en la vida i l'obra de l'autor. El vídeo del concert es podrà veure al canal youtube del MUHBA a partir del dimecres 10 de juny a les 18 h. 

El mateix 10 de juny, a les 16 h es podrà seguir també, a través del canal de youtube del MUHBA, la conferència audició Musicant Verdaguer, a càrrec d'Arnau Tordera on es contextualitza i dissecciona algunes de les obres musicades amb versos de Verdaguer.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat