Antoine de Beaupré, llibreter d'obres dedicades a la fotografia i un apassionat de la música, ha arribat a col·leccionar més de 15.000 àlbums al llarg de 30 anys, una part dels quals recull ara Foto Colectania a l’exposició Total Records. Vinils i fotografia. La col·lecció pretén homenatjar les fotografies que es van fer expressament per portades d’àlbums de The Beatles, Rolling, Björk, U2, Serge Gainsbourg, Madonna, John Coltrane o The Velvet Underground i es podrà visitar des d'aquest dimecres fins l'11 de març del 2018.

L'inici de l'exposició i el seu cor són "els grans fotògrafs que van fer portades per mostrar una lectura de la fotografia a través d'un mitjà molt popular com és el vinil", ha explicat De Beaupré. En aquest context, es fa un recorregut des dels anys 50 fins avui amb fotografies fetes expressament per formar part dels discs. Així mateix, Total Records presenta "associacions sorprenents, vinils molt famosos i rareses insospitades" com un barroc Helmut Newton que va fotografiar la banda australiana INXS o fotògrafs icònics de Vanity Fair i altres prestigioses revistes nord-americanes.

Foto Colectania-ACN

Els organitzadors també han destacat que es reuneixen creadors de la talla de Jeff Wall en un disc d'Iggy Pop; l'innovador William Klein que va retratar Serge Gainsbourg per 'Love on the beat' o Irving Penn que va retratar Miles Davis. Altres portades emblemàtiques són la del 'Sgt. Peppers' i 'Abbey Road' de The Beatles o 'Sticky Fingers' dels Rolling Stones. 

L'exposició arriba a Barcelona després que ja hagi passat per Arlès, Zuric i Berlín, i ho fa amb col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. La mostra està produïda pel festival Les Recontres de la Photographie d'Arlès. De fet, a Barcelona, Total Records, es completa amb una secció de vinils espanyols i una mostra de la Col·lecció Gladys Palmera, reconeguda internacionalment com el catàleg musical més destacat de música cubana del període de 1940 a 1960.