Aquest cap de setmana el Castell de Montjuïc tornarà a omplir-se de teatre amb l'arribada de la 6a edició del Festival Píndoles, de teatre breu "en espais vius". La cita es va ajornar al juny per la crisi del coronavirus i se celebra finalment del 4 al 6 de setembre, amb aforaments reduïts i entrades gratuïtes (ja exhaurides) en tres espais exteriors i per primera vegada incorpora actuacions musicals, de la mà d'Axial Music, Guillem Roma i Meritxell Neddermann. Píndoles presenta 20 espectacles de teatre breu, 15 dels quals són propostes escèniques inèdites fruit d'una convocatòria anònima i pública. S'ha convidat una obra guanyadora del premi a Millor Text del Festival Teatre de Butxaca de Ciutadella (Menorca) i s'han programat 4 peces d'altres disciplines: dansa, poesia i narració.

Imatge promocional de l'espectacle 'La llibreta de Paula'/ACN

Imatge promocional de l'espectacle La llibreta de Paula/ACN

Un any més, el Festival Píndoles presentarà les darreres novetats i estrenes en el món de les arts escèniques breus i de proximitat, proposant una experiència de descoberta i esdevenint una plataforma dinamitzadora del nou talent (noms com Lara Díez, David Anguera, Albert Salazar o Sílvia Navarro han passat pel Píndoles abans). En total, 20 propostes de gèneres tan diversos com el thriller, la poesia, el drama, la comèdia, tragicomèdia i disciplines com la dansa, la poesia i la narració, d'autors i autores com Ariadna Pastor, Anna Collell , Helena Codorniu , Clara Puig, Jaume Viñas, Catalina Florit, Marina Font, Ivan Andrade o Mar Solà, entre d'altres. Un 80% de la programació seran estrenes, un 70% dels espectacles són d'autoria femenina i un 65% de direcció femenina.

A cada escenari s'hi representaran dues o tres obres diferents en intervals de 30 minuts al llarg de 4 hores consecutives cada dia. I cada escenari tindrà un aforament assegut de 100 espectadors. D'altra banda, el festival té continuïtat més enllà d'aquestes dates i s'estendrà per diversos punts del territori català a través de la GiraPíndoles.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat